Hvor skal vi for alvor tage fat for at forbedre kvaliteten i sundhedsvæsenet? Det er kernen i Klinisk Kvalitet 2024. Anne Jastrup Okkels, formand for Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut, holder åbningstale og deler visioner for, hvordan det nye institut bliver et internationalt anerkendt flagskib for kvalitetsudvikling i et samlet sundhedsvæsen.
Vi glæder os så meget til at åbne dørene til årets kvalitetskonference, Klinisk Kvalitet 2024. RKKP står på tærsklen til at træde ind i et nyt spændende kapitel, når organisationen fra årsskiftet fusionerer med Behandlingsrådet og bliver Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut - med endnu flere muskler til at styrke kvalitetsarbejdet i hele patientforløbet.
Det bliver spændende at høre bestyrelsesformand Anne Jastrup Okkels dele visionerne for, hvor det nye institut kan og vil gøre en forskel i kvalitetsarbejdet, så patienterne eller borgerne mærker det - uanset hvor de får behandling.
Og når vi taler om kvalitet, variation og prioritering i sundhedsvæsenet, er vi stolte af vores hovedtaler på Klinisk Kvalitet 2024: Elliott Fisher, MD, professor ved The Dartmouth Institute.
Han er kendt for sit arbejde med at afdække variation i sundhedsvæsenet. Han har været med til at vise, at områder med højere sundhedsudgifter ikke nødvendigvis har bedre resultater for patienterne. Tværtimod kan områder med lavere ressourceforbrug og mindre behandling ofte opnå lige så gode eller bedre resultater. Dette kalder på en overvejelse af, hvordan sundhedsydelser kan leveres mere effektivt og målrettet i stedet for blot at øge mængden af behandlinger. Mon ikke vi kan lære noget?
Elliott Fisher er blot en af mange faglige fyrtårne, som du helt sikkert bliver inspireret af på konferencen.
Vi håber, vi ses den 30. og 31. oktober i Aalborg.
Konferencen er godkendt som refusionsberettiget. Via Foreningen af Speciallæger kan der ansøges om kursusrefusion fra FAPS' Efteruddannelsesfond.
Derudover er der ved tilmelding mulighed for at ansøge om rabat for ansatte i sundhedsvæsenet, der arbejder tæt på borgere og patienter.