Overlæge Henriette Lipczak bliver vicedirektør i RKKP. Hun kommer fra en stilling som leder af Sekretariat for Kliniske Retningslinjer på Kræftområdet, som er en del af RKKP.

Visionær leder med stor kvalitetsfaglig indsigt

Direktør Jens Winther Jensen ser frem til, at RKKP med Henriette Lipczak som vicedirektør bliver endnu bedre rustet til at levere viden til udvikling af sundhedsvæsenet.

"Rollen som vicedirektør er vigtig i vores arbejde med at gennemføre RKKP's strategi og lede de mange forandringer, som vi er i gang med i disse år. Henriette er visionær og samtidig i stand til at få tingene til at ske. I opbygningen af Retningslinjesekretariatet har hun vist en stærk metodisk og kvalitetsfaglig indsigt. Hun er lydhør over for omverdenens forventninger, og hun har sans for det gode samarbejde", udtaler Jens Winther Jensen.

Ambitiøs holdspiller med fokus på forbedringer

Henriette Lipczak glæder sig også til at starte i sin nye rolle i RKKP den 1. oktober.

"RKKP arbejder for at forbedre befolkningens sundhed og livskvalitet gennem datastøttet kvalitetsudvikling og ledelse. Den ambition deler jeg, ligesom jeg brænder for at bidrage til en kultur, der er præget af nysgerrighed på egne og andres resultater. Opgaven med at samle og omsætte data til viden, som kan bruges af forskellige interessenter, er kompleks og kan kun lykkes via samarbejde både internt og eksternt. Jeg glæder mig til de nye opgaver, men går til dem med stor ydmyghed", siger Henriette Lipczak.

Om Henriette Lipczak

Henriette Lipczak er uddannet cand. med fra Københavns Universitet. Hun har gennem de seneste næsten 20 år arbejdet med udvikling af kvalitet og patientsikkerhed i sundhedsvæsenet, bl.a. som områdechef i Kræftens Bekæmpelse. I 2017 blev hun leder af Sekretariatet for Kliniske Retningslinjer på Kræftområdet i RKKP. Henriette er også formand for Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren (DSKS), som arbejder for at fremme kvalitetsudvikling i sundhedssektoren i Danmark.