Michael Dyhr Thomsen tiltræder 1. august stillingen som leder for Digitalisering & Informatik i Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP).

Dermed træder han ind i hjertet af de danske sundhedsdata, hvor der er store ambitioner om at gøre det nemmere at indberette data og levere tidstro data, så patienter får en bedre behandling og sundhedsvæsenet kan følge udviklingen på området dag til dag.

- Jeg glæder mig til samarbejdet. Michael Dyhr Thomsen har stor ledelsesmæssig erfaring og solid viden inden for digitalisering og strategi. Han er derfor den helt rigtige person til at løfte vores store ambitioner omkring digitalisering af de kliniske kvalitetsdatabaser, siger direktør for RKKP, Jens Winther Jensen.

Michael Dyhr Thomsen kommer fra en stilling som it- og digitaliseringschef ved Miljøstyrelsen. I stedet for miljødata skal han nu optimere sundhedsdata for at give sundhedsprofessionelle et mere effektivt redskab til at forbedre kvaliteten af behandlingen.

- RKKP's omfattende arbejde med at omsætte store mængder af data til viden og værdi, ser jeg frem til at være en del af - med respekt for det eksisterende og mulighed for udvikling af datastrømme med nye teknologiske værktøjer, siger Michael Dyhr Thomsen.

Det gode tastetryk

Samtidig har Michael Dyhr Thomsen stor forståelse for, at det er kvaliteten af de indberettede data, som er fundamentet for det lærende sundhedsvæsen, hvor man systematisk følger udredning og behandling i sundhedsvæsenet for at understøtte udvikling.

- De kliniske databaser er afhængige af, at sundhedspersonalet indberetter data korrekt og rettidigt. Derfor handler det i høj grad om at skabe det gode tastetryk, hvor klinikerne sætter en ære i kvaliteten af den indberettede data, fordi de kan se den dybere mening med indtastningen, når de efterfølgende kan se og bruge data.

Det siger Michael Dyhr Thomsen og fremhæver et eksempel på forbedring af indberetninger fra svinestalde, hvor landmanden fik mulighed for at se, hvor hans svinestald lå i forhold til gennemsnittet. Det motiverede og kvaliteten af indberetningerne steg mærkbart:

- Selv små ting kan have betydning for indtastningen. Det handler om at have respekt for dem der indtaster data. Det skal give mening for dem. Hvis man sikrer det gode tastetryk, bliver den efterfølgende kvalitetssikring hurtigere og mere præcis.

Michael Dyhr Thomsen står på et uddannelsesmæssigt solidt fundament. Oprindeligt er han uddannet ingeniør i datateknologi fra Syddansk Universitet, men har også rundet en diplom i ledelse, Master i projektledelse og MasterClass i Kommunikation.